Whiplash schadevergoeding

whiplash-klachten-schadevergoeding

Whiplash is een aandoening die wordt veroorzaakt door een verrekking van de nekspier. Dit treedt doorgaans op als gevolg van een verkeers- of bedrijfsongeluk, waarbij de klachten ontstaan door een voor- achterwaartse beweging van de nek. Whiplash en schadevergoeding kunnen niet los van elkaar worden gezien.

Een aantal voorkomende klachten zijn:

  • hoofdpijn
  • duizeligheid
  • concentratieproblemen
  • vermoeidheid
  • stemmingswisselingen

U komt in aanmerking voor schadevergoeding als de wederpartij aansprakelijk is voor het ongeval. Voor het vaststellen van de aansprakelijkheid is het van belang om voldoende informatie te verzamelen. Aan de hand van verzamelde bewijsstukken wordt vastgesteld wie aansprakelijk is voor het ongeval. De vaststelling van de aansprakelijkheid bepaalt of u recht heeft op een schadevergoeding, waardoor het van belang is om al in deze fase juridische bijstand in te schakelen.

Smartengeld

Wanneer u whiplash klachten heeft als gevolg van het ongeval komt u naast de materiële schade ook in aanmerking voor immateriële schade, oftewel smartengeld. Denk hierbij aan een vergoeding om emotionele schade of verdriet te compenseren. Daarmee is het smartengeld een onderdeel van de totale letselschade vergoeding.

Medische eindtoestand

Het volledige schadebedrag is pas definitief vastgesteld wanneer een medische eindtoestand is bereikt. De medische eindtoestand is pas bereikt wanneer een arts aangeeft dat de klachten niet meer zullen verbeteren of wanneer u volledig bent hersteld van uw klachten. Pas na de medische toestand is de exacte omvang van de klachten en schade bekend en dient de verzekeraar op basis daarvan de totale schade te vergoeden.

In de tussentijd kunt u echter wel voorschotten krijgen van de verzekeraar voor de tot dan toe gemaakte kosten. Deze bedragen ontvangt u direct op uw bankrekening.

Doorgaans willen verzekeraars de schadevergoedingen zo laag mogelijk houden en bieden alvorens de medische eindtoestand bereikt te hebben een mooi rond bedrag dat zeer aantrekkelijk lijkt. Er kunnen echter altijd nieuwe klachten bijkomen, waardoor u meer schade kunt lijden. Ga daarom nooit zomaar akkoord met het voorstel van de verzekeraar om de zaak af te wikkelen. Casu Legal helpt u met het krijgen van een maximale schadevergoeding voor uw opgelopen schade. Neem daarom zo snel mogelijk contact op.